مقاله ای کامل در مورد گوشت گوسفند

مقاله ای کامل در مورد گوشت گوسفند

اين مقاله ۱۲ صفحه ای در قالب  word  همراه با پس زمینه صفحات و حاشیه صفحات بوده و قابل ويرايش ميباشد و به شرح کامل تمام موضوعات مرتبط با گوشت گوسفند از قبیل خواص،مضرات،ارزش غذایی و دیگر مطالب پرداخته است.

 

 قسمت هایی از مقاله :

مقدمه :

گوشت گوسفند یا گوشت بره به گوشتی گفته می شود که از گوسفندهای اهلی بدست می آید. گوسفندها را از نظر زمان آمادگی برای استفاده از گوشت آنها به سه دسته تقسیم می کنند که عبارت است از : گوسفندی که دارای سنی کمتر از ۱۲ ماه و بدون دندان می باشد که به آن بره گفته می شود. گوسفندی که بیش از ۲ دندان دائمی ندارد هاگست و به گوسفندی که بیش از ۲ دندان دائمی دارد قوچ (ماده) و میش (نر) گفته می شود. گوشت بره های جوان تر و کوچکتر نسبت به گوشت یک گوسفند دو ساله تردتر و دارای رنگ روشن تری می باشد. همچنین بره های کوچکتر، دارای گوشت روشن تر، معمولاً صورتی مایل به قرمز را دارا می باشند.

انواع دیگر گوسفند ها عبارت است از :

–    بره های شیر خوار :  این بره ها دارای ۴ تا ۶ هفته سن هستند. گوشت این نوع بره در کشورهای آمریکا و انگلستان به خاطر غیر اقتصادی بودن آن مورد استفاده قرار نمی گیرد. گوشت این بره های کوچک دارای عطر و طعم فوق العاده ای است که پس از کبابی یا دودی کردن طعم لذیذ و مطلوب آن چند برابر می شود. گوشت بره های کوچک در مناطق شمالی اسپانیا و یونان یافت می شود .

–    بره های جوان بره های شیر خواری هستند که ۶ تا ۸ هفته سن دارند.

–    بره های شیرخوار معمولا ۳ تا ۵ ماهه هستند و در اواخر زمستان یا اوایل بهار به دنیا آمده اند.


–    بره های جوان که سنی کمتر از یکسال را دارند.

–    بره های یکساله که ۱۲ تا ۲۴ ماهه هستند.

–    بره هایی که به آنها اجازه چرا در مناطق پر آب و علف داده می شود تا به وزن ایده ال برای فروش یا فرستادن به کشتارگاه برسند.

گوشت گوسفند یکی از پرکاربرد ترین و پرخاصیت ترین مواد غذایی است که ممکن است بسیاری افراد از فواید آن غافل باشند. بشیر قلی زاده سرچشمه اظهار داشت این گوشت دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است. گوسفند شاید در نگاه اول شبیه به بز باشد اما تفاوت گوسفند با بز به طور واضح قابل تشخیص است.

 

بدن گوسفند از پشم پوشیده شده و دارای سطحی صاف و منظمی نیست اما پوست بزها پوشیده شده است از موهای بلند و یکدست است. با این تفاسیر گوشت بز هم می تواند جایگزین خوبی برای گوشت گوسفند باشد اما نمی تواند تمام مزایا و طعم گوشت گوسفند را داشته باشد، در ضمن قیمت گوشت گوسفند در بازار از گوشت بز بیشتر می باشد شاید یکی از دلیل آن سخت تر بودن پرورش گوسفند نسبت به بز و مزه بسیار دل نشین و نرمی گوشت گوسفند نسبت به بز نیز دلیل دیگر این تفاوت قیمت است.

 

مزایای بهداشتی استفاده از گوشت گوسفند

گر چه در نگاه اول نمی توان فرق چندانی بین گوشت گوسفند و بز قائل شد اما با کمی دقت می توان این تفاوت را حس کرد از جمله تفاوت های کاملا محسوس گوشت این دو حیوان، در ساختار آنها است در کل گوشت گوسفند لذیذ تر و نرمتر و لطیف تر از گوشت بز است. ارزش غذایی بین گوشت گوسفند و بز آنچنان زیاد نیست. ما در ادامه به مزایا و ارزش غذایی گوشت گوسفند می پردازیم.

 

 و ادامه مقاله

«جهت دانلود فایل اینجا را کلیک نمایید.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

67 − 57 =