پروژه کار آفرینی تولید عسل کوهستان

پروژه کار آفرینی تولید عسل کوهستان

۳۰ صفحه word |فونت tahoma سايز ۱۲| قابل اجرا در آفيس ۲۰۰۷ و نسخه هاي جديدتر|قابل ويرايش و آماده چاپ

بخشي از تحقيق

 

 

۱ – عنوان طرح:  پرورش زنبور عسل

۲ – محل اجراي طرح : 

استان: فارس

شهرستان: شيراز

بخش:مركزي

روستا: –

 

 

ب : حقوقي:

نام شركت

نوع شركت

شماره ثبت

محل ثبت

تاريخ ثبت

عسل كوهستان

توليدي

۳۲۳۲/۲۵۹

۲۸/۹/۸۴

 

اطلاعات ديگري از زنبور عسل

  • طول عمر زنبور نر حدود ۲۴ روز، زنبور کارگر حدود ۲۱ روز و ملکه حدود ۱۶ روز می‌‌باشد.
  • زنبورها شش پا دارند که سه به سه در طرفین آنها قرار دارد.
  • شاخک‌های آنها برای احساس کردن و دریافت اطلاعات از محیط است.
  • چشم آنها بصورت شبکه‌ای متشکل از میلیونها لنز خاکستری رنگ است و توانایی دید رنگی دارند.
  • زنبورها از طریق حرکات بدنی و رقصی که انجام می‌‌دهند محل گلها را به یکدیگر اطلاع می‌‌دهند.
  • معمولاً در بهار زنبورهای کارگر با انتخاب یک ملکه جدید اقدام به ساخت کندو جدید می‌کنند.
  • عسل در واقع شکر فوق اشباع شده‌ای است که زنبورها از شهد گلها تهیه می‌کنند و کمتر از ۲۰ درصد آب دارد.
  • در فصل پاییز و زمستان به علت کمبود غذا بسیاری از زنبورهای کارگر برای نجات سایر افراد کندو اقدام به خودکشی می‌کنند.

 

عسل

عَسَل یا اَنگـَبین یکی از فراورده‌های طبیعی است که توسط زنبور عسل تهیه می‌شود و آن عبارت است از ماده شیرینی که توسط زنبوران عسل از شهد گلهای گیاهان جمع آوری شده و پس از تغییرات لازم در خانک‌های مومی شانهای کندو ذخیره می‌گردد.

تعریف جامع تر عسل که در سال ۱۹۰۶ در امریکا ارائه شده عبارتست از: ترشح مواد قندی درختان، و شهد گل گیاهان که توسط زنبورداران عسل جمع آوری، تغییر یافته و درون خانک‌های قاب ذخیره می‌شود. عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پر ارزش است که از قرنها پیش به عنوان عالیترین و مقوی‌ترین غذاها شناخته شده و همچنین به واسطه ویژگی‌های شفابخش خود به عنوان دارو در دمان اکثر بیماریها در بین تمام ملل کاربرد داشته است.

ماده اصلی آن شهد گلها و گیاهان مطر و شفابخش است که توسط زنبور داران عسل پس از مکیدن، تغلیظ و تغییر شکل دادن ساخته شده و به عنوان یک غذای خوشمزه و کامل در دسترس انسان قرار می‌گیرد. آنچه که مسلم است اهمیت عسل در طب قدیم به مراتب بیشتر از امروز بوده است. پورسینا فیلسوف و بزرگترین شخصیت پزشکی ایرانی، یکهزار سال پیش در کتاب قانون پزشکی خود نسخه‌های زیادی بر پایه عسل و موم تجویز می‌‌کرده و هم چنین بقراط حکیم پدر پزشکی و بنیانگذار طب یونانی حدود ۲۵۰۰ سال پیش در مورد اهمیت عسل چنین گفته است: هر داروئی نیز از مواد غذایی درست می‌شود، و متقابلا هر غذایی نیز جانشین دارو می‌گردد. عسل به این هر دو شرط جوابگوست. او به مقدار زیادی از عسل استفاده می‌‌کرده و در درمان اکثر بیماری‌ها از جمله زخم‌ها عسل تجویز می‌‌نموده است. در اکثر کشورهای جهان از جمله شوروی پیشین که بزرگترین کشور تولید کننده عسل در دنیاست، تاکنون تحقیقات زیادی روی فرآورده‌های زنبور عسل از جمله عسل ژله رویال، گرده، موم، بره موم و زهر زنبور عسل صورت گرفته و خواص پزشکی آنان بوسیله پژوهشهای علمی و نتایج بالینی مورد تایید بسیاری از محققین و پژوهشگران قرار گرفته است. ولی متاسفانه در کشور ما که عسل تولیدی آن منحصر به فرد و در نوع خود بی نظیر است نه تنها به جنبه دارویی آن توجه نشده است بلکه از نظر مصرف غذایی هم مورد کم لطفی قرار گرفته است و این نعمت خدادادی و هدیه آسمانی که به راحتی می‌توان آن را تولید و در اختیار همگان قرار داد هنوز ارزش واقعی خود را بین سایر مواد غذایی بدست نیاورده و موجب عدم توجه بیشتر مردم به آن گردیده است به طوریکه هنوز هم مرباها و قندهای مصنوعی را به این غذای بهشتی و اکسیر حیات که از هر نظر برتری ممتاز و چشمگیری نسبت به همه مواد غذایی و خوراکی داشته و دارد رجحان می‌‌دهد که علل اصلی آن عدم شناخت از مزایا و ارزش‌های واقعی عسل می‌‌باشد.

تاریخچه زنبورداری

 

شان عسل

بدون شک در ابتدا عسل باعث شده است که توجه انسان به سمت زنبور عسل جلب شود. قدیمی‌ترین اثر تاریخی که به برداشت عسل توسط انسان تعبیر شده است مربوط به هفت هزار سال قبل از میلاد است که در اسپانیا مشاهده گردیده است. این اثر شامل قیافه حک شده یک انسان بر سنگ است که نرد بانی را برای رسیدن به محلی کلنی به کاربرده و ظرفی برای قراردادن شان‌های پر از عسل به کمر دارد. در حالی که زنبورداران عسل کارگر در اطراف سر او به پرواز در آمده‌اند. یک اثر نقاشی که از روزگاری بعد از مورد بالا حکایت دارد، از افریقا بدست آمده و نشان می‌‌دهد که فردی همان عمل را انجام می‌‌دهد، با این تفاوت که او برای دور کردن زنبورداران از دود استفاده می‌کند. باستان شناسها حکایت می‌کنند که قبایل بدوی با جمع آوری عسل آشنا بوده‌اند. عده‌ای در برداشت عسل از وسایل دود کننده استفاده می‌‌کرده‌اند و عده‌ای برای داشتن عسل از لانه‌هایی که در صخره‌های تیز و مرتفع سنگی و در دره‌های عمیق قرار گرفته‌اند جان خود را به خطر انداخته‌اند. در بعضی از قبایل افرادی به طور منظم تنه تو خالی درختان را بررسی و برای برداشت عسل علامت گذاری می‌‌کردند. به نظر می‌‌رسد که این نشانه گذاری بیانگر این مطلب بوده است که این درختان مالکیت عام نداشته و همه نمی‌توانستند از آن استفاده کنند. عسل در زندگی روحانی، اجتماعی و اقتصادی مصریان باستان نقش مهمی بازی می‌‌کرده است. از حکاکیهای بجا مانده در پرستشگاه‌ها و دخمه‌های مردگان چنین بر می‌آید که عسل در آن روزگار اهمیت ملی زیاد داشته است، در پاپیروس‌ها به اهمیت دارویی عسل اشاره شده است و در بیشتر داروها مقداری شیر و عسل به کار می‌‌رفته است، مصریان قدیم از نوعی کوشاب که از جو، عسل و گندم تهیه می‌‌شده است به مقدار زیاد استفاده می‌‌کردند، زیرا الکل در دسترس آنها نبود. کتاب مذهبی یهودیان از سرزمین موعود چنین یاد می‌کند که در آن نهرهایی از عسل و شیر جاری است. در کتاب انجیل مسیحیان از عسل به عنوان مظهر فراوانی و نعمت یاد شده و در طومار بحرالمیت نیز از عسل نام برده شده ولی از زنبورداری اثری نیست. در یونان باستان نیز عسل یکی از هدایای گرانبهای طبیعت انگاشته می‌‌شد. یونانیان تصور می‌‌کردند که خدایان چون خوراک بهشتی می‌‌خورند فناناپذیر و ابدی گشته‌اند. آنها تصور می‌‌کردند عسل یکی از اجزای مهم این خوراک بهشتی است.

بنیان و طبیعت عسل

عسل بیشر در شمار فرآورده‌های کشاورزی مانند ذرت، سیب زمینی و غیر و شناخته شده است و بیشتر اوقات بهره برداری از زنبور عسل برای تولید عسل همزمان با گردش کار کشاورزی انجام می‌گیرد. عسل یک هدیه رایگان طبیعت به انسانهاست که می‌توانند از آن بهر ه مند شوند. همچنین نشانه بار خیزی خاک و زمین است. یک منطقه بدون عسل بزودی برای کشاورزی بی بهره و نازا خواهد شد و بالعکس در سرزمینی که زنبورداران عسل را یابند همواره خیر و برکت و افزایش باروری و بار خیزی درختان، گلها، میوه‌ها و کشتزارها به همراه آورده و آن سرزمین میهماندار میهمانان زیادی خواهد شد.

بعد از بدست آوردن اطلاعاتي در مورد زنبور عسل به مرحله ساخت عسل اشاره مي كنيم . در ابتدا بايد مكان مناسبي را براي توليد انتخاب كنبم .

 

انتخاب محل زنبورستان

يکي از مهمترين نکات مديريتي در پرورش زنبور عسل انتخاب صحيح محل استقرار زنبورستان است. شرايط مطلوب براي محل استقرار يک زنبورستان و محل استقرار کندوها .

۱ – شرايط آب و هوايي

به طور کلي شرايطي چون گرما يا سرماي بيش از حد تحمل زنبورها ، بارندگي پيوسته و زياد ، هواي ابري در بيشتر اوقات سال يا فصل مورد نظر ، بادهاي شديد ، هواي شرجي يا هواي غالبا مه آلود ، افزايش يا کاهش ناگهاني درجه حرارت هوا و آلودگي غير تحمل هوا ممکن است چنان منطقه اي را براي استقرار زنبورستان نا مطلوب کند

۲ – پوشش گياهي منطقه

 به طور کلي گياهاني چون توتون ، پنبه ،آفتاب گردان ، يونجه ، شبدر ، اسپرس ، بيدمشک ، گوَ ن ، آويشن ، خردل ، زعفران ، نخود ، لوبيا ، نعنا ، سيب ، گلابي ، مرکبات ، اقاقيا ، کاج ، گياهان زينتي و طيف بسيار وسيعي از ديگر گياهان زراعي ، باغي ، جنگلي و مرتعي منابع شهد و گرده براي زنبور عسل محسوب مي شوند

۳ – اهميت وجود منبع آب سالم در اطراف زنبورستان

زنبور نيز مانند ساير جانداران به آب به عنوان حياتي ترين نياز خود احتيج دارد .
۴ – بهداشت منطقه زنبورستان و اهميت آن

زنبور عسل نيز مانند ساير حيوانات به برخي از بيماري ها حساس است و متاسفانه بيشتر بيماري ها باعث انهدام بخش مهم يا تمامي کلني هاي زنبور دار مي شود و يا ضمن خسارت به زنبور دار معالجه مي شوند . بنابراين اقتصادي ترين اقدام براي جلوگيري از ابتلاي زنبورها به بيماري توجه زنبور دار به بهداشت منطقه است

 

«جهت دانلود فایل اینجا را کلیک نمایید.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

75 + = 78