دانلود پاورپوینت سمینار ISO/IEC 17025:2005

دانلود پاورپوینت سمینار ISO/IEC 17025:2005

فهرست مطالب:

استاندارد-انواع-سازمان بين‌المللي استاندارد ISO –A.B &C.B  -تاریخچه و مقدمه
بخش اول: هدف و دامنه کاربرد
بخش دوم: مراجع الزامي
بخش سوم: اصطلاحات و تعاريف
بخش چهارم: الزامات مديريتي سيستم كيفيت بر اساس استانداردISO 17025
سازماندهي
سيستم كيفيت
 كنترل مدارك
 بازنگري درخواستها، پيشنهادها و قرارداد
واگذاري آزمون و/يا كاليبراسيون به پيمانكار فرعي
خريد خدمات و ملزومات
ارائه خدمات به مشتري
شكايات
كنترل كار نامنطبق آزمون و/يا كاليبراسيون
بهبود
 اقدام اصلاحي
 اقدام پيشگيرانه
 كنترل سوابق
 مميزيهاي داخلي
 بازنگريهاي مديريت
بخش پنجم: الزامات فني سيستم كيفيت بر اساس استانداردISO 17025
كليات
 كاركنان
 جايگاه و شرايط محيطي
 روشهاي آزمون و/يا كاليبراسيون و صحه‌گذاري روشها
تجهيزات
 قابليت رديابي اندازه‌گيري
 نمونه برداري
 جابجائي اقلام مورد آزمون و/يا كاليبراسيون
 تضمين كيفيت نتايج آزمون و/يا كاليبراسيون
 گزارش دهي نتايج
———————————
پیشگفتار:
همه(خانم خانه دار تا خریدار و فروشنده،مکانیک،نجار،مهندس، پزشک و….) بدون اینکه متوجه باشند ،کمیتی را  در طول روز چندین بار اندازه می گیرند.
اندازه گیری یکی از فعالیتها ی اساسی و عمده بشری است
پیشرفتهای علمی و صنعتی بشر (از زمان زندگی در غارها تاکنون) به توانائی وی در امر اندازه گیری  بستگی داشته است.
نوع و دقت وسائل اندازه گیری یکی از مهمترین عوامل در اندازه گیری کمیتها است
با پیشرفت تکنولوژی ،دقت وسائل اند ا زه گیری شدیدا افزیش یافته است
افزایش دقت وسائل اندازه گیری در بالابردن کیفیت محصولات موثر است.
توجیه پذیری  سرمایه گذاری در ایجاد ازمایشگاهها (حفظ و نگهداری دقت وسائل اندازه گیری) توسط مراکز صنعتی و تحقیقاتی
 
لرد کلوین:
هر گاه بتوان آنچه را که در باره اش صحبت می کنیم اندازه گیری نموده و بصورت ارقام نمایش دهیم می توانیم ادعا نمائیم که چیزی در خصوص آن می دانیم و گرنه آگاهی ما نسبت به آن موضوع ناقص بوده و بطور نامطمئن در باره آن حرف می زنیم.
 
مندلیف:
علم از آنجا شروع می شود که اندازه گیریها شروع می شوند.
کمیتهای قابل اندازه گیری :پارامتر مهم ذاتی اشیا ،مواد و محصولات  تولیدی هستند
تاکید به اهمیت خاص این کمیتها از مرحله تعریف تا مرحله نهائی (عینیت در ساختار یک ماده یا محصول تولیدی)
شاید تصور محصول فاقد شکل هندسی  یا فاقد مقاومت مکانیکی یا فاقد سنگینی  امکان نداشته باشد.(استثنا: نرم افزار ،دانش و…)
در ویژگیهای فوق ،کمیتهای قابل اندازه گیری بکار رفته اند.
لزوم مشخص کردن اندازه  هر کمیت قابل اند ازه گیری در عینیت یافتن هر چیز و محصول تولیدی و تعریف آن در نخستین مرحله تحقق آنها
لزوم پیگیری  درست بودن این اندازه ها در همه مراحل و موارد و  تغییر ات آنها در محدوده مجاز ( تا ویژگیهای تعریف شده اولیه حفظ شود)
ایجاد جوامع پیشرفته : مرهون پیشرفت چگونگی پیگیری کمیتهای قابل اندازه گیری است 
 
اندازه شناسی: دانش اندازه گیری
اندازه شناسی :یکی از ابزار های بسیار مهم و انکار ناپذیر ارتقا کیفیت محصولات تولیدی و توسعه صنعتی جوامع
از مدتها قبل:  استاندارد های مدیریت کیفیت ( ایزو ۹۰۰۱ و…) طرح شده اند ولی به مفاهیم اندازه شناسی (که استاندارد های فوق برآن تاکید دارند) کم و یا بی توجهی شده است .
جهت اهمیت دادن به این امر نظامی  تحت عنوان ”نظام کیفیت آزمایشگاهی“ توسط ایزو آی ایی سی پیش بینی و توسعه داده شد تا مدیریت کیفیت یک نظام اندازه گیری را هدایت کند
تاکید این نظام به : اعتبار اندازه های در نظر گرفته شده  
اعتبار اندازه گرفته شده و حفظ آن = اعتبار محصول و حفظ کیفیت آن
اعتبار اندازه: بررسی  آن در محلی به نام ازمایشگاه
ازمایشگاه: مکانی که در آن فعالیت /عملیات اندازه گیری انجام می شود
عملیات:کالیبراسیون-کنترل و بازرسی فنی-ازمون و مطابقت با مشخصات تعیین شده
اعتبار اندازه ها منوط به: ۱- اجرای عملیات در شرایط محیطی تعریف شده ازمایشگاهی است ۲- نظارت یک سازمان ملی بر اندازه های مورد نظر ۳- با پذیرش اعتبار اندازه های حاصل شده از عملیات انجام شده در ازمایشگاه به نام ”نتیجه اندازه گیری“ ،باید کیفیت این نتایج را ارتقا داد. ۴- ارتقا کیفیت نتایج به شرایط تعریف شده ،شرایط خاص و… بستگی دارد. ۵ – برای رسیدن به ابزار های مورد نیاز برای این مقاصد ،باید از مفاهیم اندازه شناسی اگاهی کامل داشت.
در این راستا :  استفاده از استاندارد بین المللی ISO/IEC 17025  یکی از مهمترین ابزار هاست.
نظام مدیریت کیفیت حاکم برازمایشگاه: متکی به چارچوب مدیریتی مسلط بر مقوله های علمی و فنی اندازه شناسی است تا هم اعتبار اندازه ها تضمین شود و هم کیفیت آنها ارتقا یابد.
———————
استاندارد چیست:
معنی استاندارد:يكسان سازي و برابر سازي.
محصول استاندارد:محصول توليد شده داراي مشخصات فني استاندارد شده مي باشد
هر گاه محصول استاندارد توسط كارخانجات مختلفي كه بر اساس الزامات تعيين شده در استاندارد توليد شده باشد ، كليه محصولات توليد شده داراي مشخصات و ويژگيهاي يكسان و يكنواختي خواهند بود
مثال:  لاستيك اتوموبيل ، انواع پيچ و مهره ، قطعات الكترونيكي و هزاران نوع محصولات استاندارد ديگر .
 
آشنائي با استاندارد:
 استاندارد  از نظر لغوی به معني يكسان سازي است.
معنی استاندارد :نظم ، قاعده و قانون
 
تعریف استاندارد ( از کتاب استاندارد و استاندارد کردن ):      
استاندارد مدرکی است که در برگیرنده قواعد ، راهنمائیها یا ویژگیهایی برای فعالیتها یا نتایج آنها به منظور استفاده عمومی مکرر که از طریق همراهی ، فراهم و به وسیله سازمان شناخته شده ای تصویب شده باشد و هدف آن دستیابی به میزان مطلوبی از نظم در یک زمینه خاص است .
علامت استاندارد : علامت استاندارد نشان مرغوبیت کالاست و اجناس یا خدماتی که هیچ نشان استانداردی برخود ندارند ، برای استفاده و خرید به هیچ عنوان مناسب نیستند.
استانداردها تنها مربوط به کالا نمی شوند ، بلکه بسیاری از خدمات را نیز شامل می شوند . باید قبول کرد هر کالا و یا هر نوع خدماتی باید در یک چارچوب مشخص ارائه شود و این چارچوبها را می توان با استاندارد تعریف کرد.
 
انواع استانداردها :
استانداردهای اجباری ( الزام قانونی دارند )
استانداردهای اختیاری
 
 انواع استانداردها :
استانداردهای فنی ( کالا/مواد )
استانداردهای مدیریتی
 
انواع استانداردها (از نظر گستره كاربرد):
بين المللي    ISO
منطقه اي    EN  ( استاندارد اروپا )
ملي (كشوري)      ISIRI / DIN / BSI /  Ansi
بخشی (انجمن هاي تخصصي) مثال VDA ، VDI ،  VDE، SAE و  ASME
كارخانه اي   DBL – ‍ GM –  Ford
مراكز اعتباردهي-تائید صلاحیت دهنده (Accreditation body)  
 
مراكز ثبت (Certification body):
گواهينامه‌هاي ISO 17025  برای مراکز ثبت (مثل آزمایشگاهها)  ، توسط مراكز اعتباردهي (Accreditation body)  كه مستقل از ايزو هستند، صادر مي‌شوند
ايزو هيچگونه اختياري در نظارت بر فعاليت مراكز صدور گواهينامه سيستم‌هاي كيفيت ندارد
كتب راهنماي ISO/IEC مبنائي براي تعيين عملكرد اينگونه مراكز مي‌باشد
مراكز ثبت (Certification body) از ضوابط مراكز اعتباردهي( A.B ) پيروي مي‌كنند
 
شامل ۲۱۶  اسلاید POWERPOINT

«جهت دانلود فایل اینجا را کلیک نمایید.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 2 = 12